Tast de formatges catalans i vins de la Finca Viladellops

Dijous, 21 de Setembre a les 21.30h
Els formatges artesans han arribat a la maduresa a casa nostra, en pocs anys de ser un producte exòtic a convertir-se en un producte propi del territori.
El proper dijous, 21 de setembre us proposem un maridatge de tardor amb la selecció de formatges d’en David Morera i els vins del celler Viladellops del  Massís del Garraf, dos projectes arrelats a la terra que fan de les bones pràctiques i del paisatge atributs de la seva manera de ser.
Us proposem un recorregut de formatges del país amb una història molt particular a darrera.
Podrem descobrir que amaga cada formatge. Cada formatgeria transmet un territori, una
passió i una manera de fer.
En aquest maridatge us volem fer un recorregut per formatges elaborats a casa nostra i que
tenen reconeixements a tot al mon.
“…El formatge és un d’aquests tipus de conservació, de les pastures i la feina constant de la
cura dels ramats, el naixement dels animals, passant per una bona alimentació, la inspiració
del formatger per obtenir peces amb tota l’essència del territori fins a les vostres taules. Davant
de qualsevol formatge hi ha un territori, un paisatge, una il·lusió que se’ns transmet al paladar
i va directe al més interior nostre. Un homenatge als nostres sentits.”

MADURAT DE FORMATGE BAUMA (Borredà)

Amb llet pasteuritzada de cabra, extremadament suau i delicat. Color blanc, textura cremosa. Amb notes d’ametlles tendres i un retrogust làctic. Al ser un formatge de curta maduració és extremadament pur però si el deixem evolucionar ens canviarà el color de l’escorça on hi apareixeran fongs que li aportaran molts matisos a l’olor i el sabor. Ens permet combinar amb diferents productes, des de melmelades, codonyat fins fruits secs.

FORCAT

Formatge d’ovella de coagulació enzimàtica de format quadrat que elabora el Jordi en la seva petita formatgeria situada a Vilassar de Dalt. Amant de les pastes toves, explorador de sabors i apassionat en la feina. Ànima i expressió. Utilitza la llet d’un sol ramat, concretament de Corroncui, Pirineu en essència, garantint la qualitat del producte final. L’escorça del Forcat és rústega fruit d’un llarg procés de maduració. La quallada d’aquesta peça està tallada amb espasa donant un gra gros en el seu interior i deixant que escorri el xerigot de manera natural, això li aporta una cremositat excepcional. La pasta lleugerament tova ens portarà als paisatges muntanyosos recordant-nos els sabors originals del formatge d’ovella. Plata al World Cheese Awards 2016.

TURÓ DE LES ABELLES

Coupage:
Garnatxa (50%)
Syrah (50%)

Amb només 2.112 ampolles, el vi Turó de les Abelles, és el resultat de la nostra experiència treballant amb les varietats Garnatxa i Syrah, de les que sel·leccionem els raïms de les millors parcel·les.
La varietat garnatxa creix en una parcela denominada Turó de les Abelles de terreny pobre, pedregós i calcari que aporten un caràcter mineral i el syrah prové d’una vinya caracteritzada per la presencia de fòssils marins en el terreny.
Les dues varietats fermenten en bótes obertes de roure francés i manté la seva criança durant 24 mesos.
Ens trobem davant d’un vi de color granat intens i de capa baixa. En nas predominen els aromes minerals i de fruita negra, amb notes especiades. En boca és potent i llarg, saborós, amb notes de regalèssia i torrefactes. És un vi amb bona acidessa, volum i estructura.

XAREL·LO

Coupage:
Xarel·lo (100%)
30.000 ampolles per a la collita 2015

El Viladellops Xarel·lo és el nostre vi més conegut. Ens trobem davant d’un coupage, amb una varietat clarament dominant, la Xarel·lo, procedent de vinyes velles, que defineixen el seu caràcter i la seva tipicitat.
Es tracta d’un vi de la verema 2015, elaborat sense la intervenció de la fusta. El Xarel·lo és un vi fresc amb notes de fruita blanca i anisats.

LINGOT

Entrant a les portes del temps, el Jordi ens ofereix el seu millor tresor amb el seu Lingot. Forma atractiva, símptoma de fortuna. Això és la sensació que ens transmet al tastar aquesta meravella. La seva forma a part d’atractiva, ens dona una maduració diferents de la resta de formatges degut als cantells d’aquest. Lleugers cruixents en els seus vèrtex i cremositat en el seu interior. La llet de cabra de Can Xicoy , pastures lleugerament salines de les suaus muntanyes del Maresme. Màxima expressió del territori. Tastant aquest formatge, li donem el millor premi, medalla d’or, com li varen donar al Lactium de Vic 2014. Plata al World Cheese Awards 2016.

PASTA TOVA DE FORMATGES MUNTANYOLA (Fundació Ampans)

Amb llet ecològica de vaca d’un ramat de Collsuspina, ens trobem davant d’un formatge delicat, fi, fruit de la paciència i les bones mans que hi ha com a ingredients principals en la seva elaboració. La seva escorça és blanca i fràgil amb un lleuger punt cruixent. El seu interior és groc pàl·lid. Gust de mantega i avellanes tendres. Els diferents moments de la seva maduració el fan un formatge amb moltes possibilitats i per a tots els gustos.

FINCA VILADELLOPS

Coupage:

GarnatXa procedentede la parcel·la 44 (60%)
Syrah procedente de la parcel·la 44 (40%)

La Garnatxaa tinta és, al nostre eentendre, la varietat que millor transmet la personalitat del terroir als nostres vins negres. En el Finca Viladellops negre ens trobarem davant d’un dels productes més prestigiosos i dels que ens sentim més orgullosos.
Abans d’arribar a  taula té una criança mínima de 12 mesos en barriques de roure francès, seguida d’una segona criança, aquest cop en dipòstis fins arribar a l’ampolla.
D’un color negre granate ben cobert. Aromes minerals i de fruita negra, matisos especiats. En boca és potent, sabròs, carnòs, amb notes de regalèsia i torrefactes . El vino té bona acidesa, volum y estructura.

XXX

Coupage:
Xarel·lo provinent de la parcel·la 19 (40%)
Xarel·lo provinent de la parcel·la 13 (30%)
Xarel·lo Rosat provinent de la parcela 103 (30%)
5.140 ampolles per a la collita 2014

Finca Viladellops Xarel·lo és el vi més representatiu del celler pel que fa referència als blancs. Ens trobem davant un monovarietal de Xarel·lo, procedent d’una selecció dels millors raïms de les nostres vinyes més velles, i que a més conté un 30% de Xarel·lo Rosat, una varietat casi inexistent, de la que queden actualment poques hectàrees.
Ens trobem davant d’un vi que, després d’un període de criança d’aproximadament un any, té en boca un marcat caracter mineral, molt estructurat, complex i equilibrat, però alhora fresc, gràcies a l’acidesa característica del Xarel·lo.

RODONET DE CABRA

Amb llet de cabra de l’explotació de Can Xicoy ( Arenys de Munt ). Bon maneig dels animals, pastures salines, proximitat i territori. Escorça rústega i d’aspecte inpenetrable. Rentat amb aigua de mar, tan genuí d’aquest formatger. Maduració lenta, brises del maresme. La pasta és tova, suau, cremositat al paladar. Sabor que ens recorda les ametlles i evidents tocs cabrins. Seductor, sensual. Medalla de plata al concurs Nacional de Formatges celebrat a Madrid Salon Gourmet Quesos(2016), Medalla d’or al concurs Nacional de Formatges celebrat a Madrid Salon Gourmet Quesos(2017).

BLAU DE CABRA DE FORMATGES MUNTANYOLA (Fundació Ampans).

Un dels blaus més prestigiosos del món. Nascut a l’any 2009. De maduració lenta entre 2 i tres mesos, te una escorça delicada, fràgil. Matisos de celler. El seu interior és lleugerament blanc, tons marfil pàl·lids on es dibuixen unes vetes blaves que ens transporten a uns paisatges humits. Cremositat i elegància en el paladar amb gustos de mantega, un lleuger punt picant i la sal justa. Formatge per a recordar, compartir i repetir. Va obtenir el Lactium d’Or el 2009 i la medalla d’Or als World Cheese Awards del 2011 I el 2016.

GARNATXA

Coupage:
Garnatxa (100%)
43.000 ampolles per a la collita 2015

Elaborat amb un coupage dels vins més frescos i afruïtats de cada verema, amb un clar predomini de la Garnatxa, que segons la nostra experiència és la varietat negre que transmet millor la tipicitat de la nostra finca, ens trobem davant d’un vi de color cirera picota, amb un aroma fresc i afruitat.
Amb una marcada persistència en boca, alhora que saborós i ric en aromes.

RESERVA LES TEVES ENTRADES AQUÍ

25€ Anticipada | 30€ Mateixa nit

Comparteix!

Comparteix-ho amb els teus amics!